Άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι σε δύο παραλλαγές
Άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι σε δύο παραλλαγές

Άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι σε δύο παραλλαγές

By arvanitis  , , , ,   

September 15, 2016

Δύο πεντανόστιμα αλείμματα σοκολάτας για το ψωμί και τα γλυκά, με λίγη ζάχαρη, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

Δεν είναι η σπιτική μερέντα ή νουτέλα (σε άλλη συνταγή αυτές)!

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: περίπου 360γρ η κάθε μία

Ingredients

ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

150γρ φουντούκια ψημένα

2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη άχνη (προαιρετική)

100γρ κουβερτούρα (65% κακάο)

100γρ κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (εναλλακτικά 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο)

1 κουταλάκι του γλυκού υγρό εκχύλισμα πορτοκαλιού

ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

150γρ φουντούκια ψημένα

1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη άχνη (προαιρετική)

100γρ κουβερτούρα γάλακτος

120γρ κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (εναλλακτικά 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο)

1 κουταλάκι του γλυκού υγρό εκχύλισμα βανίλιας

Directions

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1Αν έχουμε ωμά φουντούκια, τα απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά να καβουρδιστούν. Στο μισό χρόνο τα ανακατεύουμε λίγο. Μόλις τα βγάλουμε, με μια πετσέτα, τα τυλίγουμε και τα τρίβουμε για να φύγει αρκετή φλούδα.

2Ρίχνουμε το εκχύλισμα στην κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1Βάζουμε σε μπλέντερ ή πολυμίξερ ή κουζινομηχανή (σαν αυτή εδώ) τα φουντούκια με τη ζάχαρη άχνη και τα τρίβουμε για να γίνουν σκόνη. Θέλει δυνατό εργαλείο για να γίνουν πούδρα αλλιώς θα υπάρχουν κομματάκια (εμάς δε μας χαλάει)!

2Σε μπολ (μεταλλικό καλύτερα) κομματιάζουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το λάδι καρύδας (ή το βούτυρο).

3Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να αχνίζει την απλώνουμε στη σοκολάτα και περιμένουμε μισό λεπτό.

4Με μία μαρίζ και απαλές κινήσεις ανακατεύουμε το μίγμα σοκολάτας ώστε να ομογενοποιηθεί.

5Προσθέτουμε σιγά σιγά τα τριμμένα φουντούκια ανακατεύοντας και πάλι απαλά.

6Ρίχνουμε το άλειμμα σε αποστειρωμένο στεγνό βαζάκι και το κλείνουμε αφού κρυώσει καλά.

Διατηρείται στο ψυγείο και την βγάζουμε λίγη ώρα πριν την αλείψουμε για να μαλακώσει.

 

00:00

6 Reviews

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

November 23, 2016

ε!οσο ειδες εσυ ειδα κι εγω…με τα κουταλια την εφαγαν!

Γιώργος Φιλιππόπουλος

September 17, 2016

Τα παιδιά μου το εξαφάνισαν αυτό με τη γάλακτος

Κουκας.Μανωλης

September 17, 2016

τρέχουν τα σάλια μου

Ε ναι! Όλο εκπλήξεις είμαι!!!

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

September 16, 2016

Εντάξει ο Γιώργος θα έδινε σοκολατοσυνταγή … τι να λέμε χα χα !

Όλγα Ζήνδρα

September 15, 2016

Βλέπετε γι’ αυτό θέλω την κουζινομηχανη πως τα κάνω εγώ αυτά αν δεν έχω;

All fields are required to submit a review.

Send this to friend