Αγκινάρες λεμονάτες στην κατσαρόλα

By Ioannis Koukos  , ,   

March 30, 2017

Η συνταγή με αγκινάρες λεμονάτες, καταφέρνει να μετατρέψει ένα, δύσκολο για πολλούς υλικό, σε εύγεστο και υγιεινό κυρίως πιάτο.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες

1/3 κούπας ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό κρασί

1 πράσο

2 καρότα

1 ξερό κρεμμύδι

χυμό από 2 λεμόνια

μισό ματσάκι άνιθο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τις αγκινάρες σε ελαιόλαδο.

2Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε κυβάκια και το ψιλοκομμένο πράσο. Έπειτα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

3Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτουμε το κρασί.

4Προσθέτουμε το λεμόνι, το αλατοπίπερο και το νερό και αφήνουμε να βράσουν.

5Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

6Τον άνιθο τον προσθέτουμε αφού μαγειρευτούν οι αγκινάρες.

Photo Credit: stijn Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend