Το αρνάκι είναι το ίδιο γευστικό είτε στη σούβλα, είτε στο φούρνο, είτε σα σουβλάκι, και ιδιαίτερο το αρνάκι λεμονάτο με αγκινάρες στο φούρνο
Το αρνάκι είναι το ίδιο γευστικό είτε στη σούβλα, είτε στο φούρνο, είτε σα σουβλάκι, και ιδιαίτερο το αρνάκι λεμονάτο με αγκινάρες στο φούρνο

Αρνάκι λεμονάτο στον φούρνο με αγκινάρες

By Ioannis Koukos  ,   ,

April 5, 2017

Το αρνάκι είναι το ίδιο γευστικό είτε στη σούβλα, είτε στο φούρνο, είτε σα σουβλάκι, και ιδιαίτερο το αρνάκι λεμονάτο με αγκινάρες στο φούρνο

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 45 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1 μπούτι από αρνί

μισό κιλό αγκινάρες καθαρισμένες

μισό ποτήρι κρασί

μισό ποτήρι αλεύρι

1 κρεμμύδι

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κύβο λαχανικών

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Κόβουμε το αρνί σε μερίδες και το σωτάρουμε σε κατσαρόλα με το κρεμμύδι.

2Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί.

3Ρίχνουμε τον κύβο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό.

4Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

5Αδειάζουμε το αρνί σε ταψί, βάζουμε τις αγκινάρες κομμένες στη μέση, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1,5 ώρα στους 170 βαθμούς.

Photo Credit: wuestenigel Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend