Αρνάκι στη λαδόκολλα για όσους δεν αντέχουν να γυρίζουν σούβλες... Εξαίσιο έδεσμα και όχι μόνο για τις ημέρες του Πάσχα
Αρνάκι στη λαδόκολλα για όσους δεν αντέχουν να γυρίζουν σούβλες... Εξαίσιο έδεσμα και όχι μόνο για τις ημέρες του Πάσχα

Αρνάκι στη λαδόκολλα

By Ioannis Koukos  ,   

April 5, 2017

Αρνάκι στη λαδόκολλα για όσους δεν αντέχουν να γυρίζουν σούβλες... Εξαίσιο έδεσμα και όχι μόνο για τις ημέρες του Πάσχα

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 μπουτάκι από αρνί

1,5 κιλό μικρές πατάτες

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 κούπα γραβιέρα τριμμένη

1 κούπα χοντροτριμμένη φέτα

χυμό από 2 λεμόνια

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

3 σκελίδα σκόρδο

θυμάρι

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Ανακατεύουμε το λάδι, το κρασί, τον χυμό, τις σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετούλες, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και βυθίζουμε το κρέας στη μαρινάδα.

2Το αφήνουμε στη μαρινάδα για 4-5 ώρες.

3Βγάζουμε το μπουτάκι από τη μαρινάδα, το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε από πάνω φυλλαράκια από θυμάρι και ρίγανη.

4Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε τις φλούδες και τις αλατοπιπερώνουμε.

5Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλες, βάζουμε τις πατάτες και το μπουτάκι, ρίχνουμε από πάνω την γραβιέρα και την φέτα και περιχύνουμε από πάνω την μαρινάδα.

6Κλείνουμε πολύ καλά για να μην φύγουν οι ατμοί κατά το ψήσιμο.

7Ψήνουμε για 20 λεπτά σοτυς 200 βαθμούς και για 2 ώρες στους 170.

8Ξετυλίγουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει.

Photo Credit: georgiarae Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend