masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Αρνίσιο Μπούτι Γεμιστό

By Nikos Αggis  , ,   , ,

March 27, 2017

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για αυτούς που προτιμούν το αρνί στον φούρνο την ημέρα του Πάσχα και θέλουν να εντυπωσιάσουν με κάτι διαφορετικό.Είναι πεντανόστιμο και θα το λατρέψετε!!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr 25 mins
  • Yields: 4-5 μερίδες

Ingredients

1 αρνίσιο μπούτι 1 & 1/2 κιλό χωρίς κόκαλο

250γρ. αρνίσιο συκώτι

150γρ. κεφαλοτύρι

1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κουταλιά ρίγανη

Ένα ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

Αλάτι και Πιπέρι

5 κλαράκια δενδρολίβανο

Directions

1Πλένουμε καλά το αρνίσιο μπούτι το στεγνώνουμε και το απλώνουμε σε μια λεία επιφάνεια,

2Το αλατοπιπερώνουμε και το τρίβουμε με τα χέρια μας παντού σε όλο το κρέας και απο μέσα,

3Τρίβουμε το κεφαλοτύρι στην με έναν τρίφτη στην χοντρή του πλευρά,

4Βάζουμε το το τριμμένο τυρί σε ένα μπόλ,

5Ρίχνουμε μέσα το δυόσμο αρκετό πιπέρι την ψιλοκομμένη πιπεριά και λίγο ελαιόλαδο μία με δύο κουταλιές,

6Ανακατεύουμε καλά εώς να γίνει ομοιογενές το μείγμα, Ζεματίζουμε το συκώτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει,

7Το βγάζουμε το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπόλ με το μείγμα τυριού,

8Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο του ανοιγμένου κρέατος,

9Διπλώνουμε το κρέας μέχρι να πάρει το αρχικό του σχήμα και το δένουμε με φυτικό σπάγκο ξεκινώνταε απο την μία άκρη και καταλήγοντας στην άλλη,

10Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα κλαράκια δεντρολίβανο και ακουμπάμε απο πάνω το κρέας, Περιχύνουμε απο πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο,

11Αδειάζουμε στον πάτο του ταψιού 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί με προσοχή να μην ακουμπήσει στο μπούτι,

12Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα,

13Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει,

14Το βγάζουμε απο το φούρνο και μαζεύουμε το ζουμί απο τον πάτο του ταψιού σε μία σαλτσιέρα,

15Κόβουμε τους σπάγκους και αμέσως κόβουμε το μπούτι σε φέτες ζεστό στα πιάτα των καλεσμένων μας και περιχύνουμε με την σαλτσιέρα το ζεστό μυρωδικό του ζουμί συνοδεύοντας στο πιάτο με στρόγγυλες ροδοκοκκινισμένες πατάτες φούρνου.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend