Αρνί γεμιστό με πιτσιβίσια, Ρουμελιώτικο, σε φούρνο με ξύλα
Αρνί γεμιστό με πιτσιβίσια, Ρουμελιώτικο, σε φούρνο με ξύλα

Αρνί γεμιστό με πιτσιβίσια, Ρουμλουκιότικο, σε φούρνο με ξύλα

By ΑΡΕΤΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  ,   

March 26, 2017

Μία συνταγή λουκούμι για την Κυριακή του Πάσχα! Αρνί γεμιστό σε φούρνο με ξύλα! Πόσο πιο παραδοσιακή συνταγή μπορεί να γίνει;

  • Yields: 8-10 μερίδες

Ingredients

Μισό αρνί από τη πάνω πλευρά γύρω στα 7 κιλά.

4 κιλά κρεμμυδάκια φρέσκα.

Μισό κιλό ρύζι Καρολίνα.

1 καλό ματσάκι δυόσμο φρέσκο.

1 σπλήνα

1 συκωτι

1 εντερια.

2κ.σ τοματοπολτό

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο.

Αλάτι όσο θέλουμε στις προτιμήσεις μας.

4 κ.σ κόκκινο πιπέρι γλυκό.

1 σκέπη για το αρνάκι μας.

Μία κανάτα νερό (ανάλογα πόσο ζουμερο το θέλουμε. Εγώ το ρύζι το κάνω λαπα)

Directions

1Αφού πλύνουμε καλά το αρνί μας το βάζουμε σε μία λεκάνη.

2Περνούμε τα κρεμμυδάκια τα κόβουμε ροδελες κ τα ζηματιζουμε.

3Ζεματιζουμε και τη σπλήνα, συκώτι, έντερα.

4Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι σωταρουμε τα έντερα τη σπλήνα το συκώτι, έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια βάζουμε δύο ποτήρια νερό κ το αφήνουμε να πάρει μία καλή βραση. Στη συνέχεια κόβουμε το δυόσμο ρίχνουμε μέσα το ρύζι το τοματοπολτό το αλάτι και πέρνει βραση. Το αφαιρούμε απ τη φωτιά κ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

5Σ ένα μπωλ βάζουμε το πιπέρι μας το κόκκινο, ελαιόλαδο κ αλάτι κ το ανακατεύουμε.

6Στη λεκάνη που έχουμε το αρνάκι μας αλείφουμε μέσα έξω με το κόκκινο πιπέρι. Το βάζουμε έπειτα στο ταψί μας (το δικό μου ταψί είναι μόνο 48αρι).

7Αφού κρυώσει η γέμιση την ρίχνουμε μέσα στο αρνί και στο ταψί μας. Προσθέτουμε νερό αρκετό εγώ το γεμίζω το ταψί. Βάζουμε επάνω στο αρνί μας την σκέπη και το κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.

Σκεπάζουμε το αρνί με αλουμινόχαρτο και το περνάμε γύρω γύρω σύρμα να μένουν μέσα τα υγρά. Και το βάζουμε μέσα στο φούρνο με τα ξύλα απ το απόγευμα του Μέγα Σάββατου μέχρι το μεσημέρι τη κυριακη του Πάσχα. Αφου έχουν γίνει τα ξύλα κάρβουνα βάζουμε το φαγητό μας και σφραγίζουμε το φούρνο με λάσπη να μη περνει αέρα από πουθενά.

Πιτσιβίσια ονομάζονται τα συκωτάκια, εντεράκια κλπ και απαντάτε στην Ημαθία.

Καλή επιτυχία Καλή Ανάσταση

00:00

1 Review

Μπράβο για τη συνταγή σας, δυστυχώς πριν την δω, ανέβασα μία παρόμοια :/

Ενδιαφέρουσα η πληροφορία για τα “Πιτσιβίσια”.

Έχω γνωστό με το όνομα “Πιτσιάβας” από την περιοχή της Αλεξάνδρειας, μάλλον θα έχει σχέση με κτηνοτροφία κάποιος πρόγονός του!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend