Βασική ζύμη πίτσας (Ναπολιτάνας)
Βασική ζύμη πίτσας (Ναπολιτάνας)

Βασική ζύμη πίτσας (Ναπολιτάνας)

By arvanitis  ,   ,

June 25, 2016

Η πασίγνωστη ζύμη για βάση ναπολιτάνικης πίτσας στην εύκολή της εκδοχή.

  • Prep: 2 hrs 20 mins
  • Yields: 4 βάσεις πίτσας

Ingredients

8 γρ. ξερή μαγιά (ένα φακελάκι) ή 30 γρ. νωπής

μία πρέζα ζάχαρη

500 γρ. σκληρό αλεύρι

320 ml χλιαρό νερό

1 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Directions

1Σε ένα κάδο βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Κάνουμε με τα χέρια μας μία μικρή λακούβα στο κέντρο.

2Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την αφήνουμε 2 λεπτά.

3Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και το λάδι στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή με τα χέρια μας.

4Μόλις το μείγμα ενοποιηθεί, καλύπτουμε με μία πετσέτα τον κάδο και αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

5Με τα χέρια μας τρυπάμε τη ζύμη να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας και την τοποθετούμε σε πολύ καλά αλευρωμένο πάγκο να τη δουλέψουμε.

6Για περίπου ένα δεκάλεπτο τη δουλεύουμε, έως ότου γίνει ελαστική, και τότε τη χωρίζουμε σε 4 μπάλες (θα κολλάει για αυτό αλευρώνουμε συνεχώς τον πάγκο).

7Απλώνουμε μία μπάλα στον πάγκο, με τη γροθιά μας πιέζουμε από το κέντρο της και προς τα έξω ώστε να αποκτήσουμε μία λεπτή βάση πίτσας (μπορείτε να την ανοίξετε και με τον πλάστη) και λίγο πιο χοντρή στις άκρες. Αν εμφανιστεί τρύπα στη βάση, καλύψτε τη με λίγη ζύμη από τις άκρες. Τις άλλες τις έχουμε σκεπασμένες με μία ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα.

8Τη βάση αυτή την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή ειδική πέτρα ψησίματος πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι, βάζουμε τα υλικά και ψήνουμε ανάλογα με τη συνταγή μας.

9Η διάμετρος που βγαίνει η κάθε βάση είναι περίπου 26-29 εκατοστά.

Αν θέλουμε να κρατήσουμε τις βάσεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη τότε απλώνουμε μία λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και βάζουμε τη βάση μας. Πασπαλίζουμε πάλι με σιμιγδάλι, βάζουμε λαδόχαρτο, την άλλη βάση κοκ. Στο τέλος τις τυλίγουμε με μια διαφάνεια.

00:00

5 Reviews

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 18, 2016

ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ !ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ.ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΒΡΕ ΘΗΡΙΟ?ΧΑΧΑΧΑ

παναγιωτης μαραβελας

August 17, 2016

τις βασεις τις κραταμε στην καταψυξη εφοσον εχουν φουσκωσει?θελουν καποια προεργασια αφου αποψυχθουν για να γινουν σαν φρεσκιες?ευχαριστω

Σοφία Γκίλινα

August 3, 2016

τελειααααα

Είναι πολύ εύκολη, μπορείτε να κρατήσετε τις έτοιμες βάσεις στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε και με ό,τι υλικά θέλετε! Σε ξαφνικές επισκέψεις, μάς έχει λύσει τα χέρια!

ΒΑΓΙΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ

July 5, 2016

ΤΕΛΕΙΑ ΖΥΜΗ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend