Γαλόπιτα (γαλατόπιτα) από την Τρίπολη Αρκαδίας
Γαλόπιτα (γαλατόπιτα) από την Τρίπολη Αρκαδίας

Γαλόπιτα (γαλατόπιτα) από την Τρίπολη Αρκαδίας

By ΣΑΝΤΥ ΚΑΡΠΟΥΖΟΥ  , ,   

March 31, 2017

Μια πεντανόστιμη γαλόπιτα (γαλατόπιτα) από την ιστορική Τριπολιτσά Νομού Αρκαδίας! Πασχαλινή συνταγή για όλες τις ώρες! Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα με υγεία!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 15 κομμάτια

Ingredients

1 κιλό γάλα

2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα τσαγιού ζάχαρη

5 αυγά

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Directions

1Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία

2Ρίχνουμε το βούτυρο

3Επειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μην σβολιάσει ώσπου να γίνει κρέμα

4Όταν η κρέμα δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει λίγο

5Ύστερα χτυπάμε στο μίξερ ή σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά

6Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά καλά.

7Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα

8Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 25-30 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)

Η συνταγή είναι παραδοσιακή από τη γιαγιά μου. Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!!!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend