Τα λεγόμενα και μικρά κοκορετσάκια, τα γαρδουμπάκια, είναι ένας τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι το πασχαλινό!
Τα λεγόμενα και μικρά κοκορετσάκια, τα γαρδουμπάκια, είναι ένας τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι το πασχαλινό!

Γαρδουμπάκια Γεωργίας

By ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΩ  ,   

April 5, 2017

Τα λεγόμενα και μικρά κοκορετσάκια, τα γαρδουμπάκια, είναι ένας τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι το πασχαλινό!

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 8 μερίδες περίπου

Ingredients

μία συκωταριά αρνίσια

μία αρνίσια αντεριά

μπόλια (προαιρετικά)

φρέσκο κρεμμύδι

φρέσκο σκόρδο

άνηθο μπόλικο

αλατοπίπερο

λεμόνια

καλαμάκια για σουβλάκια

Directions

1Ζεματάμε σε καυτό νερό το συκώτι για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια.

2Κατόπιν το κόβουμε σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε καλά.

3Περνάμε 3-4 μπουκιές σε καλαμάκι, παίρνουμε ένα κομμάτι φρέσκο κρεμμύδι, ένα κομμάτι φρέσκο σκόρδο, ένα κομμάτι άνηθο και τα τοποθετούμε παράλληλα με το καλαμάκι στερεώνοντάς τα με άντερο( το οποίο έχουμε γυρίσει δυο φορές πλένοντάς το και το έχουμε περάσει από χυμό λεμονιού) τυλίγοντας γύρω γύρω όπως στο κοκορέτσι.

4Φτιάχνουμε αρκετά τέτοια “κοκορετσάκια” και τοποθετούμε σε ταψί.

5Ρίχνουμε χυμό λεμονιού και ψήνουμε στο φούρνο.

6Αν έχουμε μπόλια, τη ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 180.

Μοσχοβολάει όλη η γειτονιά και δεν μένει κανένα!!!

00:00

1 Review

Athina svolimi

April 6, 2017

εύκολο και απλό και πιστεύω πεντανόστιμο

All fields are required to submit a review.

Send this to friend