Γιαπράκια Κοζανίτικα, νόστιμα και νηστίσιμα
Γιαπράκια Κοζανίτικα, νόστιμα και νηστίσιμα

Γιαπράκια Κοζανίτικα, νόστιμα και νηστίσιμα

By ΑΡΕΤΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  , ,   

April 4, 2017

Οι γνωστοί λαχανοντολμάδες έρχονται σε μία παραδοσιακή συνταγή: Γιαπράκια Κοζανίτικα, νόστιμα και νηστίσιμα μέσα σε γάστρα

  • Yields: 30 κομμάτια περίπου

Ingredients

3/4 της κούπας ρυζι Καρολίνα..

1 μεσαίο λάχανο

1 ματσάκι μαϊντανό

2 καρότα

1 πράσο

Λίγο αλάτι

Μισή κουταλιά σ. Ξινό

1 κ.σ τοματοπελτε

Ελαιόλαδο

1 κονσέρβα μανιτάρια

1 κρεμμύδακι ξερό

Directions

1Βγάζουμε τα φύλλα από το λάχανο και τα ζηματιζουμε να μαλακώσουν.

2κοβουμε το πράσο τα μανιτάρια το μαϊντανό σε μικρά κομμάτια. Τα καρότα και το κρεμμύδι στο ρεντε.

3Πλένουμε το ρύζι το βάζουμε σε ένα λεκανακι ρίχνουμε μέσα το καρότο το κρεμμύδι το μαϊντανό το πράσο το αλάτι το ξινό το μισό κουτάλι το πελτέ τα μανιτάρια και ελαιόλαδο.

4Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάνε παντού τα υλικά. Και έπειτα περνουμε ένα ένα φύλλο και βάζουμε μέσα τη γέμιση και τα τυλίγουμε, βάζοντας τα μέσα σε μία γάστρα.

5Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα και τα βάλαμε με σειρά στη γάστρα μας.

6Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο νερό και διαλύουμε τον υπόλοιπο τοματοπολτό και το περιχυνουμε από πάνω. Ρίχνοντας αλάτι λάδι και ελάχιστο ξινό. Βλέπουμε πάντα τα υγρά να σκεπάζουν ελαφρά τα γιαπράκια μας..

7Εάν θέλουμε βάζουμε από πάνω κ λίγο ρίγανη.

8Τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στούς 200

Photo Credit: listicka1 Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend