Δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού με στέβια

By Eva  , ,   

September 25, 2016

Και γλυκό του κουταλιού, και με στέβια; Και νόστιμο;

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6 μεσαία βαζάκια

Ingredients

3 κιλά δαμάσκηνα

ένα φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική στέβια

ένα ξύλο κανέλας ή σταγόνες βανίλιας

ένα σφηνάκι κονιάκ

ένα σφηνάκι νερό

Directions

1Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα κουκούτσια.

2Τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε στη γάστρα.

3Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα.

4Ψήνουμε στον φούρνο, χωρίς καπάκι, για 2 ώρες στους 230 βαθμούς.

5Αφού είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει καλά, τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

6Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size129g
Calories39
Potassium125mg
Protein0,7g
Sugar8g
Total Fat0,2g
Total Carbohydrates9,5g
Dietary Fiber1,2g

2 Reviews

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

November 22, 2016

το λατρευω το δαμασκηνο!!!σε ολες τ τις μορφες!οικογενειακως δηλ!

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

September 26, 2016

Τέλειο ! Ευαγγελία Γ.

All fields are required to submit a review.

Send this to friend