Ελιωτή τυλιχτή
Ελιωτή τυλιχτή

Ελιωτή Τυλιχτή

By Κάτια  , ,   ,

June 15, 2016

Κυπριακά ρολά με ελιές

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6 ρολά

Ingredients

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

1 φακελάκι μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

2 ποτήρια του νερού πορτοκαλάδα ανθρακούχα

½ ποτήρι νερό

Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Κολιανδρο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Μισό κιλό ελιές χωρίς κουκούτσι (κατά προτίμηση καλαμών)

Directions

1Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Στο κέντρο του, δημιουργούμε με το χέρι μας μια λακούβα, (σαν κρατήρας). Εκεί ρίχνουμε την μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Με την βοήθεια της πορτοκαλάδας αρχικά, και στην συνέχεια του νερού ζυμώνουμε, ώσπου το ζυμάρι μας να μην κολλά στα χέρια. Στην συνέχεια αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

2Σε μια άλλη λεκάνη, ετοιμάζουμε την γέμιση μας. Ρίχνουμε τις ελιές , το κρεμμύδι, τον κολιανδρο, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

3Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας, την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη, και δημιουργούμε φύλα σε σχήμα παραλληλογράμμου.

4Στην συνέχεια τοποθετούμε την γέμιση μας στα φύλα, σε διάφορα σημεία αυτών, και τα ρολάρουμε (τα κλείνουμε σε σχήμα ρολού)

5Βάζουμε τις ελιωτες σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικο χαρτί, και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου ½ ώρα, μέχρι να ροδίσουν, στους 180 βαθμούς.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

September 3, 2016

ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend