Ιμάμ Μπαιλντί
Ιμάμ Μπαιλντί

Ιμάμ Μπαιλντί

By Vasiliki Iliadi  , ,   ,

March 31, 2017

Ένα από τα γνωστότερα, και  βέβαια νοστιμότερα, σμυρνέικα φαγητά, το Ιμάμ Μπαιλντί είναι ένα πιάτο που δε θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

8 μελιτζάνες

2 φλυτζάνια νερό

1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

4 μεγάλα κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες

μισό ματσάκι μαϊντανό

μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες για να τις βάλουμε πάνω στο φαγητό

Directions

1Σιγοτηγανίζουμε πρώτα τη μελιτζάνα έτσι ώστε να μαλακώνει αργά στο εσωτερικό της.

2Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψί και με το πηρούνι πατάμε το εσωτερικό έτσι ώστε οι μελιτζάνες να πάρουν σχήμα βαρκούλας.

3Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες.

4Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.

5Προσθέτουμε και την ζάχαρη για να καραμελώσουν.

6Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

7Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι.

8Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

9Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες.

10Σκεπάζουμε με τις φετούλες της ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη στις ντομάτες.

11Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Photo Credit: MagicWebDesign Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend