Κέικ καρότου με κανέλα και καρύδια • Συνταγή • Masame.gr
Κέικ καρότου με κανέλα και καρύδια
Κέικ καρότου με κανέλα και καρύδια

Κέικ καρότου με κανέλα και καρύδια

By Έλενα  ,   ,

October 26, 2016

Εύκολο γλυκάκι, που μπορεί να παραμετροποιηθεί ανάλογα με το γούστο του καθενός, τέλειο συνοδευτικό με τον απογευματινό μας καφέ!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 16 κομμάτια

Ingredients

300 γρ αλεύρι μαλακό

300 γρ καρότο τριμμένο στην λεπτή πλευρά του τρίφτη

150 γρ βούτυρο (όχι αγελάδος)

100 γρ ζάχαρη λευκή

150 γρ ζάχαρη μαύρη με μελάσα

10 γρ χυμό λεμονιού

20 γρ χυμό πορτοκαλιού

2 αυγά μεγάλα

Ξύσμα από ένα μεγάλο ακέρωτο λεμόνι ή ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού

Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκαλί ή ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού

14 γρ μπέικιν πάουντερ

Μια τσιμπιά αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

50 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Directions

1Καταρχήν όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.

3Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με την λευκή και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

4Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα μας να αφρατέψει. Έπειτα χαμηλώνοντας την ταχύτητα προσθέτουμε το καρότο, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού ή τα αντίστοιχα εκχυλίσματα και τους χυμούς.

5Σε αυτό το σημείο το μίγμα θα νερουλιάσει αλλά μην το φοβηθείτε. Αφού ανακατευτούν και αυτά αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ και τοποθετούμε το φτερό.

6Αν το μίξερ μας είναι απλό, χρησιμοποιούμε την μαρίζ.

7Ρίχνουμε σιγά σιγά τι μίγμα του αλευριού έως ότου ομοιογενοποιηθεί και στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.

8Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x32.

9Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

10Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά έξω να σταθεί και κατόπιν το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίσουμε ένα μαχαίρι και αν βγαίνει χωρίς υπολείμματα τότε είμαστε εντάξει αν όχι το ξαναβάζουμε στον φούρνο και το ελέγχουμε.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size70g
Calories224
Sodium71mg
Potassium206mg
Protein3g
Cholesterol20mg
Sugar16,5g
Total Fat9,7g
Saturated Fat5gr
Total Carbohydrates33g
Dietary Fiber1,3g

9 Reviews

ΑΛΕΞΙΑ ΙΩΆΝΝΟΥ

November 17, 2016

Δείχνει φανταστικό! Θα το δοκιμάσω….

Despina Piraeus

November 16, 2016

Θα δοκιμασω να το φτιαξω οπωσδηποτε!!!

Δεσποινα Χορταρα

November 16, 2016

Τελεια κεικ με καροτο κανει και η μαμα μου στη νηστεια

Αγγελική Μπακογιάννη

November 16, 2016

υπεροχη ιδεα!

Στέλλα Ζαφειρελη

November 16, 2016

Πολυ νοστιμο

Ελευθερία Μόσιαλου

November 16, 2016

τελεια γευση πολυ θα ηθελα να το φτιαξω!

Λάμπρος Μπακογιάννης

November 16, 2016

πολυ καλο!

Κώστας

November 15, 2016

Τελειο

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

November 11, 2016

ιδανικο κολατσιο για τα παιδια,εβαλα φουντουκια κι αμυγδαλα,εχει αλλεργια στα καρυδια Η Ζωη μου…

All fields are required to submit a review.

Send this to friend