Πασχαλινή συνταγή το κατσικάκι καπαμά, ντυμένο στα κόκκινα της ντομάτας, θα κάνει τους καλεσμένους σας να καθαρίσουν και τα πιάτα
Πασχαλινή συνταγή το κατσικάκι καπαμά, ντυμένο στα κόκκινα της ντομάτας, θα κάνει τους καλεσμένους σας να καθαρίσουν και τα πιάτα

Κατσικάκι καπαμά

By Panagiota Filaktaki  ,   ,

April 5, 2017

Πασχαλινή συνταγή το κατσικάκι καπαμά, ντυμένο στα κόκκινα της ντομάτας, θα κάνει τους καλεσμένους σας να καθαρίσουν και τα πιάτα

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 5 μερίδες

Ingredients

1 μπούτι από κατσίκι

300gr σπανάκι

1/2 φλυτζάνι ρύζι

1/2 φλυτζάνι σταφίδες

λίγο κουκουνάρι

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

χυμό από 1 λεμόνι

2 ποτήρια νερό

ελαιόλαδο

λίγο άνιθο

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Σοτάρουμε το κουκουνάρι και προσθέτουμε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

2Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο σπανάκι.

3Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.

4Σε ταψί βάζουμε το μπούτι, το αλείφουμε με λάδι και χυμό λεμονιού.

5Το αλατωπιπερώνουμε και το ψήνουμε σκεπασμένο για μία ώρα.

6Αφού περάσει η μία ώρα το ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε στο ταψί και το μείγμα με το σπανάκι.

7Από πάνω ρίχνουμε το νερό και τον πελτέ ντομάτας.

8Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα στους 200C.

Photo Credit: 135pixels Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend