masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Κατσικάκι με φέτα στον φούρνο

By Ioannis Koukos  ,   ,

March 27, 2017

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 5 μερίδες

Ingredients

1 κιλό κατσικάκι σε μερίδες

200 γραμμάρια σε φέτες

μισό φλυτζάνι λάδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 καρότα

χυμό 1 λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κρεμμύδια

2 ντομάτες

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

θυμάρι

Directions

1Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και προσθέτουμε μετά το κρασί.

2Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και το αφήνουμε περίπου μία ώρα να σιγοβράσει.

3Κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, τα σοτάρουμε σε άλλη κατσαρόλα και τα αλατίζουμε.

4Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά.

5Σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε το κρέας και από πάνω το μείγμα με τα λαχανικά που σοτάραμε στην άλλη κατσαρόλα.

6Ρίχνουμε και πάλι μυρωδικά και κλείνουμε καλά την λαδόκολλα.

7Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend