Κεφτέδες λαχανικών
Κεφτέδες λαχανικών

Κεφτέδες λαχανικών

By Έλενα  , , , ,   

August 1, 2016

Και νηστίσιμοι και νόστιμοι; Κι όμως είναι γεγονός! Κι επίσης είναι και εύκολοι στην παρασκευή τους!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 30 κομμάτια περίπου

Ingredients

800 γρ κολοκυθάκια

200 γρ καρότα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

αλάτι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

Directions

1Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη ή με το ειδικό μηχάνημα. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα στύβουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά τους.

2Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλεύρι, πιπέρι και αλατίζουμε ελαφρώς. Ανακατεύουμε το μίγμα.

3Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

4Παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι μια ποσότητα και με την βοήθεια ενός δεύτερου προσπαθούμε να το στρώσουμε καθώς το μίγμα δεν γίνεται σφιχτό.

5Το ρίχνουμε στο τηγάνι και με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού τον πατάμε ελαφρώς στο κέντρο. Τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

00:00

5 Reviews

Βασίλης Παφύλλας

March 25, 2017

Μετά από τρεις μερίδες μπορώ να πω ότι ήταν υπέροχοι!

Σοφία Γκίλινα

August 12, 2016

τελειοοοοο

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 9, 2016

ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΟΜΟΙ!ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ!!!!

μαρια ντανοβασιλη

August 6, 2016

Απλα υπεροχοι…δεν εμεινε τιποταααα!!! 🙂 😀

ΔΑΦΝΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

August 4, 2016

ευχαριστουμε παρα πολυυυ..υπεροχο site!!1

All fields are required to submit a review.

Send this to friend