Κεφτεδάκια στο τηγάνι
Κεφτεδάκια στο τηγάνι

Κεφτεδάκια στο τηγάνι

By Έλενα  , , ,   ,

July 26, 2016

Αγαπημένο πιάτο, ειδικά των παιδιών μας, που το συνοδεύουμε συνήθως με πατάτες ή απλά σα μεζέ με τσίπουράκι!

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 25-35 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος

Ingredients

400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

100 γρ ζαμπόν

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρή ντομάτα

1 αυγό

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουτάλια της σούπας ούζο

αλάτι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων

Directions

1Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και το ζαμπόν, το οποίο πρώτα το έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι. Από πάνω ρίχνουμε το ούζο.

2Μέσα στο μπολ και στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα (αφαιρώντας τα σπόρια).

3Σπάμε το αυγό και τρίβουμε με τα χέρια μας το μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο πρώτα το έχουμε μουσκέψει σε νερό.

4Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

5Πλάθουμε τον κιμά με τα χέρια μας. Αν δούμε ότι είναι σφιχτός μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά.

6Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.

7Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια, τινάζοντας τα για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και τα τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Δεν τα τηγανίζουμε όλα μαζί αλλά λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

00:00

3 Reviews

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

August 17, 2016

Εύγε με ουζάκι τέλειο !

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 17, 2016

μυριζουν γιαγια…

Εφη καπα

August 10, 2016

Υπεροχη ιδεα

All fields are required to submit a review.

Send this to friend