Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού
Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού

Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού

By Κάτια  , ,

June 29, 2016

Από τα αγαπημένα μας γλυκά του κουταλιού, που πρέπει να δοκιμάσετε!

  • Prep: 10 hrs
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 50 σερβιρίσματα περίπου

Ingredients

μισό ποτήρι ασβεστόσκονη διαλυμένο σε δέκα ποτήρια νερό

ένα κιλό κολοκύθα (την πορτοκαλί)

δυο κιλά ζάχαρη

δυο ποτήρια νερό

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού για το τέλος

3 με 4 φύλλα αρμπαρόριζας

Directions

1Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

2Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας στο μίγμα της ασβεστόσκονης με το νερό για περίπου 4 με 5 ώρες.

3Στην συνέχεια ξεπλένουμε τα κομμάτια της κολοκύθας πολύ καλά 3 φορές. Κάθε φορά που τα ξεπλένουμε και μετά τους ρίχνουμε το 1/3 του φλιτζανιού από το χυμό λεμόνι.

4Τα κομμάτια κολοκύθας θα πρέπει να γίνουν γυαλιστερά.

5Τα βράζουμε μέχρι τα κομμάτια της κολοκύθας να μην μπορούν να πιαστούν από μια βελόνα ή μέχρι να ξεκινήσει να βγάζουν φυσαλίδες.

6Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα δυο ποτήρια νερό και την ζάχαρη και τα αφήνουμε για 4-5 ώρες μέχρι να κατεβάσουν το ζουμί τους. Στην συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν για 15 λεπτά.

7Την επομένη ημέρα τα ξαναβράζουμε και προσθέτουμε την αρμπαρόριζα. Ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το γλυκό μας να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι το τελευταίο πεντάλεπτο και το αφήνουμε να πάρει 1 με 2 βρασίματα.

8Στην συνέχεια τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Δεν ρίχνουμε την ασβεστόσκονη κατευθείαν στο νερό. Την βάζουμε πρώτα μέσα σε ένα πουγκί από λεπτό ύφασμα, τον ασβέστη τον βρίσκουμε στα καταστήματα υλικών οικοδομής

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 9, 2016

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ

All fields are required to submit a review.

Send this to friend