Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ούζο, ένας πολύ ενδιαφέρον γαστριμαργικός συνδυασμός που αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις
Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ούζο, ένας πολύ ενδιαφέρον γαστριμαργικός συνδυασμός που αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ούζο

By Athina Svolimi  ,   , ,

April 5, 2017

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ούζο, ένας πολύ ενδιαφέρον γαστριμαργικός συνδυασμός που αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις

  • Prep: 12 hrs
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

6 μπουτάκια κοτόπουλο

2 κρεμμύδια ξερά

2 κρεμμύδια χλωρά

6 πορτοκάλια

Ένα ματσάκι μαϊντανό

1 καραφάκι ούζο

1 κουταλιά μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Μπαχάρι

1 ξυλαράκι κανέλα

Ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα

Directions

1Από το προηγούμενο βράδυ αρχίζουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.

2Βάζουμε σε μια λεκάνη το κοτόπουλο, τον χυμό από το 4 πορτοκάλια, τον μισό μαϊντανό, 1/4 από το καραφάκι ούζο, το μέλι, όλα τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο.

3Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε την μαρινάτα και κρατάμε τον χυμό της.

4Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κοτόπουλο. Γυρίζουμε πολλές φορές για να μην μας καεί. Μόλις είναι έτοιμο το τραβάμε από την φωτιά.

5Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια χλωρά και ξερά ίσα να καραμελωθούν με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τον χυμό της μαρινάδας, τα υπόλοιπα 2 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια, λίγο αλάτι και πιπέρι, και σβήνουμε με το ούζο.

6Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το κοτόπουλο και δένουμε για 2-3 λεπτά.

7Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό για 30 δευτερόλεπτα. Το τραβάμε από την φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Το μόνο κουραστικό στην συνταγή είναι το μαριναρισμα της προηγούμενης ημέρας σε περίπτωση που το μαγειρέψετε μεσημέρι ή της ίδιας μέρας το πρωί, σε περίπτωση που το φτιάξετε βράδυ. Μετά απλά είναι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο.
Προσοχή στο τηγάνισμα του κοτόπουλου έτσι ώστε να μην καεί το μαριναρισμα του. Όσο πιο χαμηλά η φωτιά τόσο το καλύτερο
Μπορείτε να βάλετε όποιο μέρος του κοτόπουλου θέλετε ρυθμίζοντας μόνο τον χρόνο τηγανίσματος.

Photo Credit: gfacegrace Flickr via Compfight cc

00:00

2 Reviews

Athina svolimi

April 7, 2017

σε ευχαριστώ πολύ!!!

Γεωργια

April 6, 2017

Τελειο…..

All fields are required to submit a review.

Send this to friend