Κοτόπουλο με μανιτάρια και κοχυλάκια • Συνταγή • Masame.gr
Κοτόπουλο με μανιτάρια και κοχυλάκια
Κοτόπουλο με μανιτάρια και κοχυλάκια

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κοχυλάκια

By Έλενα  ,   

May 30, 2016

Εξαιρετικά νόστιμο φαγητό με μια σάλτσα που θα θέλετε να βουτάτε το ψωμάκι και να μην τελειώνει!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 4

Ingredients

Για το κοτοπουλο

2 μπουτάκια κοτόπουλό (μπούτι και παραμπούτι)

1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στα τέσσερα

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί

2 κούπες μανιτάρια λευκά μικρά (σαμπινιόν), κομμένα σε φέτες

1 κύβο από κοτόπουλο

1 κουταλιά της σούπας κόφτη κορν φλάουρ

4 κουταλιές της σούπας λάδι

Για τα ζυμαρικα

500 γραμ. κοχυλάκια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Directions

1Πλένουμε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα κόβουμε στα δύο.

2Αφαιρούμε την πέτσα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σκεπασμένα με απορροφητικό χαρτί.

3Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κομματάκια κοτόπουλο.

4Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.

5Τα σβήνουμε με το κρασί.

6Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε δύο κούπες ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο.

7Κλείνουμε την χύτρα ταχύτητος και βράζουμε για 30 λεπτά.

8Μόλις ανοίξουμε την κατσαρόλα παίρνουμε μισή κούπα από την σάλτσα του κοτόπουλου και διαλύουμε το κορν φλάουρ.

9Κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

10Βράζουμε τα κοχυλάκια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

11Τα στραγγίζουμε κι έτσι όπως είναι ζεστά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 22, 2016

αγαπημενο φαγητο…

All fields are required to submit a review.

Send this to friend