Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι
Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

By Vasiliki Iliadi  , ,   

March 30, 2017

Ότι και να πούμε για αυτό το θαλασσινό πιάτο από κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι είναι λίγο. Άρωμα Ελλάδας μόνο...

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες φαγητού

Ingredients

1 χταπόδι μεγάλο

μισό κιλό κοφτό μακαρονάκι

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 ντομάτες

2 φύλλα δάφνης

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

μισό ματσάκι μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

Directions

1Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.

2Μόλις βράσει το κόβουμε σε κομμάτια.

3Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια χταποδιού.

4Μόλις το χταπόδι πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ και την ντομάτα.

5Μετά ρίχνουμε τα μακαρόνια, το νερό, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη δάφνη.

6Βράζουμε για 20 λεπτά.

7Μόλις μαγειρευτεί το φαγητό πασπαλίζουμε με μαιντανό.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend