Λαδοκούλουρα
Λαδοκούλουρα

Λαδοκούλουρα

By Έλενα  , ,   , ,

July 27, 2016

Κουλουράκια λαδιού για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις, νόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 60 περίπου τεμάχια

Ingredients

250 ml ελαιόλαδο ελαφρύ

250 ml χυμό πορτοκαλιού

180 γρ ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

ξύσμα από ένα λεμόνι

30 ml κονιάκ ή ούζο

700 γρ περίπου αλεύρι μαλακό

Directions

1Σε μια λεκάνη βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη σόδα και την ζάχαρη.

2Ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι, το κονιάκ ή το ούζο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ξανά.

3Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα.

4Προσοχή μπορεί να μην το πάρει όλο ή και να χρειαστεί λίγο παραπάνω. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Δεν την παιδεύουμε πολύ στο ζύμωμα.

5Πλάθουμε τα κουλούρια στρογγυλά ή σε κοτσίδες και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα.

6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 17, 2016

εξαιρετικη συνταγη για τις υπογλυκαιμιες της νηστειας

All fields are required to submit a review.

Send this to friend