Τέλεια λαχταριστή Μαγειρίτσα την σούπα που τρώμε την βραδιά της Ανάστασης στο τέλος την νηστείας και ετοιμάζουμε το στομάχι μας για το Πάσχα
Τέλεια λαχταριστή Μαγειρίτσα την σούπα που τρώμε την βραδιά της Ανάστασης στο τέλος την νηστείας και ετοιμάζουμε το στομάχι μας για το Πάσχα

Μαγειρίτσα η λαχταριστή

By Nikos Αggis  , ,   

April 6, 2017

Τέλεια λαχταριστή Μαγειρίτσα την σούπα που τρώμε την βραδιά της Ανάστασης του Κυρίου στο τέλος την νηστείας και ετοιμάζουμε το στομάχι μας για την μέρα του Πάσχα

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 12 μερίδες

Ingredients

1/2 κιλού εντεράκια. Λίγο ξύδι.

1 συκωταριά αρνίσια(1 κιλό περίπου).

3 λίτρα νερό η ζωμό κρέατος.

1/2 κούπας βούτυρο η λάδι.

16 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.

1/2 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο.

1/2 ψιλοκομμένο μαιντανό.

1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα.

Αλάτι και Πιπερι.

2 αυγά.

1/2 κούπας χυμό λεμονιού.

Directions

1Πλένουμε καλά τα έντερα και γυρίζουμε μέσα έξω με μια βελόνα πλεξίματος,

2Πλένουμε πάλι πολύ καλά,

3Τα βάζουμε σε ένα μπόλ με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε να σταθούν μερικά λεπτά,

4Ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε,

5Τα αχνίζουμε τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε,

6Αχνίζουμε την συκωταριά και την ψιλοκόβουμε,

7Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κρέατος η το νερό να βράσουν,

8Ρίχνουμε μεσα το βούτυρο την συκωταριά τα εντεράκια το άνηθο το μαιντανό τα κρεμμυδακια αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου,

9Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να μαλακώσει άλλα 20 λεπτά,

10Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε την σούπα, Την σερβίρουμε σε βαθειά πιάτα ζεστή.

Photo Credit: cookingsoftwareoz Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend