Μαγειρίτσα από παραδοσιακή συνταγή
Μαγειρίτσα από παραδοσιακή συνταγή

Μαγειρίτσα από παραδοσιακή συνταγή

By ΠΕΛΑΓΙΑ ΛΙΑΠΗ  ,   

March 30, 2017

Όταν μιλάμε για φαγητά το Πάσχα, αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι η παραδοσιακή μαγειρίτσα, που μας περιμένει ζεστή το βράδυ της Ανάστασης

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 συκωταρια απο αρνί ή κατσίκι

2 μαρούλια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκκομένο

1 φλυτζ ρύζι καρολίνα

1 αυγό

1 λεμόνι

λάδι, αλάτι, πιπέρι

Directions

1Βράζουμε την συκωταριά μας (συκωτι, πνευμόνια, καρδιά) 10-15 λεπτά μαζί με λίγο άνηθο στην κατσαρόλα, αφήνουμε να κρυώσει και ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.

2Όση ώρα βράζει η συκωταρια ψιλοκόβουμε τα χορταρικά μας.

3Μόλις έχουμε τελειώσει και είναι όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με νερό να βράσουν.

4Μόλις μαλακώσουν τα χορταρικά μας ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι πιπέρι και λάδι.

5Όταν δούμε οτι έβρασε το ρύζι, κατεβάζουμε απο την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αυγοκόβουμε!

Το μυστικό είναι να είναι όλα ψιλοκομμένα !

00:00

1 Review

All fields are required to submit a review.

Send this to friend