Μανιτάρια στο τηγάνι με λαχανικά • Συνταγή • Masame.gr
Μανιτάρια στο τηγάνι με λαχανικά
Μανιτάρια στο τηγάνι με λαχανικά

Μανιτάρια στο τηγάνι με λαχανικά

By arvanitis  , , ,   

July 25, 2016

Ένα άκρως χορτοφαγικό και νόστιμο πιάτο, γεμάτο στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1/2 κιλό μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο

6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδου

100 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα από φρέσκο θυμάρι (αποξηραμένο μισή κουταλιά)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα

2-3 φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Directions

1Με ένα ελαφρά υγρό πανάκι, σκουπίζουμε (δεν πλένουμε) τα μανιτάρια. Αφαιρούμε τον κορμό τους (αν θέλετε) και κόβουμε τα κεφάλια σε φέτες.

2Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Μόλις ετοιμαστεί, χαμηλώσουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις δυο πιπεριές.

3Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διαφανή.

4Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε ένα λεπτό και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

5Ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθούν και περιμένουμε γύρω στα 5 λεπτά ώστε να ψηθούν καλά.

6Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι, τη μουστάρδα και το κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και να δέσει η σάλτσα.

7Για έξτρα άρωμα αν θέλετε, βάζουμε 2-3 φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

00:00

2 Reviews

Όλγα_Μ

September 5, 2016

Πρωτότυπο εναλλακτικό πιάτο! Σας ευχαριστούμε!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 17, 2016

μανιταρια=λατρεια~~
σας αγαπω!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend