Το μαστέλο είναι ένα παραδοσιακό σκεύος σαν αμφορέας, που το χρησιμοποιούν στη Σίφνο για μαγείρεμα σε ξυλόφουρνους και έχει το ρόλο γάστρας.
Το μαστέλο είναι ένα παραδοσιακό σκεύος σαν αμφορέας, που το χρησιμοποιούν στη Σίφνο για μαγείρεμα σε ξυλόφουρνους και έχει το ρόλο γάστρας.

Μαστέλο Σίφνου γεμάτο με αρνάκι

By sofia pantelia  ,   

April 5, 2017

Το μαστέλο είναι ένα παραδοσιακό πήλινο σκεύος σαν αμφορέας, που το χρησιμοποιούν στη Σίφνο για μαγείρεμα σε ξυλόφουρνους και έχει το ρόλο γάστρας.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6-8 μερίδες

Ingredients

Αρνί κομμένο σε μερίδες.

Κρασί μπρούσκο

Αλάτι - Πιπέρι

προαιρετικά: Άνιθος

Πήλινο σκεύος με το όνομα ΜΑΣΤΕΛΟ

Κληματόβεργες

Directions

1Τοποθετούμε τις κληματόβεργες στον πυθμένα του σκεύους.

2Πλένουμε τα κομμάτια του αρνιού με το κρασί μπρούσκο.

3Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στο σκεύος.

4Τελειώνοντας βάζουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο.

5Ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού μπρούσκο και σφραγίζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

6Το ψήνουμε ή σε παραδοσιακό φούρνο ή στον ηλεκτρικό φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 - 2 ώρες.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend