Μαχαλεπί ή μουχαλεπί (από την Κύπρο)
Μαχαλεπί ή μουχαλεπί (από την Κύπρο)

Μαχαλεπί ή μουχαλεπί (από την Κύπρο)

By Κάτια  , , , , ,   

October 24, 2016

Εύκολο, δροσερό, απλό και γρήγορο γλυκό με μεθυστικό άρωμα τριαντάφυλλου!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 8 μερίδες

Ingredients

7 ποτήρια νερό (ή γάλα)

7 κουταλιές της σούπας νισεστέ (κορν φλάουρ)

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 σφηνάκι ροδόνερο για άρωμα (προαιρετικά)

σιρόπι τριαντάφυλλο (ή άλλο της αρεσκείας σας)

Directions

1Σε βαθύ πιάτο, διαλύω το νισεστέ στο 1 ποτήρι νερό (ή γάλα).

2Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μίγμα με το νισεστέ, τα 6 ποτήρια νερό (ή γάλα), τη ζάχαρη, το ροδόνερο (αν χρησιμοποιήσουμε) και τα βράζουμε σε υψηλή φωτιά.

3Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει και το υγρό να κοχλάζει.

4Αποσύρουμε από τη φωτιά.

5Παίρνουμε ένα μέτριο πυρέξ, το βρέχουμε και δεν το σκουπίζουμε.

6Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και το αφήνουμε να κρυώσει.

7Το βάζουμε στο ψυγείο.

8Σερβίρεται ιδανικά με σιρόπι τριαντάφυλλο.

Αντί σιρόπι, μπορούμε να περιχύσουμε με 3-4 κουταλιές κρύο νερό  και ζάχαρη.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size200gr
Calories57
Sodium6mg
Potassium22mg
Protein0,5g
Sugar9g
Total Carbohydrates14g

2 Reviews

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

October 26, 2016

mine too!

Nectarini nectarinalike

October 25, 2016

Τα σάλια μου τρέχουν! !!!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend