Μικρασιάτικα λουκούμια παραδοσιακά

By Panagiota Filaktaki  , , ,   ,

March 21, 2017

Μία ιδιαίτερη συνταγή που μας έρχεται από την μικρασιάτικη παράδοση χρόνων. Σε λίγες περιοχές βρίσκουμε τα μικρασιάτικα λουκούμια.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 15 κομμάτια

Ingredients

2 πότηρια χλιαρό νερό

40 γραμμάρια νωπή μαγιά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλεύρι όσο πάρει

Για τη γεμιση

1 κούπα λάδι

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

500 γραμμάρια σουσάμι

Directions

1Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη (όπως το ψωμί).

2Αφήνουμε μία ώρα τη ζύμη μας να φουσκώσει.

3Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε φύλλο. Καλό θα ήταν ανοίξουμε μακρόστενο φύλλο.

4Μοιράζουμε το λάδι στα δύο φύλλα αλείφοντάς το και πασπαλίζουμε από πάνω τα μπαχαρικά και το σουσάμι.

5Τύλιγουμε κάθε φύλλο σε ρολό .

6Κόβουμε κάθε ρολό σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

7Αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend