Μουσταλευριά από κομμένο μούστο • Συνταγή • Masame.gr
Μουσταλευριά από κομμένο μούστο
Μουσταλευριά από κομμένο μούστο

Μουσταλευριά από κομμένο μούστο

By Έλενα  , , , , ,   

October 1, 2016

Η εποχή είναι η καταλληλότερη για ένα από τα πιο υγιεινά επιδόρπια...

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 3-4 μπολ

Ingredients

3 κούπες μούστο κομμένο (δείτε εδώ τη συνταγή του)

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

καρύδια χοντροκομμένα

τριμμένη κανέλα

Directions

1Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 2 κούπες μούστο.

2Διαλύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο στην τρίτη κούπα με τον μούστο και το ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα ραβδομπλέντερ για να αποφύγουμε την δημιουργία σβόλων.

3Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και όταν ο μούστος αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε την κούπα μέσα στην οποία έχουμε διαλύσει το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

4Όταν αρχίζει να κοχλάζει η μουσταλευριά μέσα σε 3-4 λεπτά θα έχει δέσει.

5Το γλυκό είναι έτοιμο αν ρίξουμε μια ποσότητα σε ένα πιάτο και περνώντας τη την με την ανάποδη της κουτάλας αφήνει δρόμο που δεν κλείνει.

6Την σερβίρουμε σε μικρά πιατάκια ή μπλοκάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα καρύδια. Τρώγεται μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size100g
Calories319g
Sodium10mg
Protein4gr
Sugar47g
Total Fat9g
Saturated Fat1g
Polyunsaturated Fat6g
Monounsaturated Fat2g
Total Carbohydrates58g
Dietary Fiber1g

3 Reviews

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

November 20, 2016

οπως το κανει η γιαγια μου!!!γεια στα χερια σου Ελενα!!!

Έλενα

October 2, 2016

Και δικό μου! Μυρίζει μανούλα και γιαγιάκα!

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

October 2, 2016

Το αγαπημένο μου !

All fields are required to submit a review.

Send this to friend