Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

By Έλενα  ,   

July 5, 2016

Λατρεμένη συνταγή του ελληνικού τραπεζιού

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 αυγό

μισό κρεμμύδι

1 μικρή ντοματούλα

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κομματάκια

αλάτι

πιπέρι

μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά

8 πατάτες μεσαίου μεγεθους

3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Directions

1Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και πάνω στην λεπτή πλευρά του τρίφτη, τρίβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα (είναι προτιμότερο να την έχουμε ξεσποριάσει). Προσθέτουμε το αυγό, τις 2 φέτες ψωμί (τις οποίες πρώτα τις έχουμε μουσκέψει και στύψει καλά), το ζαμπόν, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

2Ανακατεύουμε καλά με κινήσεις απο πάνω προς τα κάτω διπλώνοντας το μίγμα. Δεν τα πλάθουμε πολύ, απλά να ενσωματωθούν αλλά αν αισθανθούμε ότι το μίγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι. Βάζουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα.

3Έν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε τις πατάτες να πάει παντού το λάδι και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε μισό φλιτζανάκι του τσαγιού νερό.

4Ψήνουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα περιπου στους 180 βαθμους. Προσοχή μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.

00:00

4 Reviews

Ξανθούλα Ατσαλάκη

September 3, 2016

μιαμμμ!!!!τώρα τα ψήνω!!!!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 18, 2016

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΝΙΚΗ …Η ΓΑΛΑ!

μαρια ντανοβασιλη

August 13, 2016

Πεντανοστιμα εγιναν!!!!

Νίκη Πετράτου

July 13, 2016

Βάλτε και μια μεγάλη κουταλια γιαούρτι τα κάνει αφράτα.

All fields are required to submit a review.

Send this to friend