Μπουγιουρντί

By Nikos Αggis  , , , ,   , ,

April 5, 2017

Το μπουγιουρντί είναι ένα απο τα πιο γνωστά και νόστιμα ορεκτικά σε Πασχαλινά τραπέζια συγκεντρώσεις παρέας και οικογένειας συνοδευτικό σε πιάτα με κρέατα και τηγανητούς μεζέδες

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 2 μερίδες

Ingredients

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

2 μέτριες ντομάτες σε μικρά κομμάτια

1 φέτα τυρί 150γρ. περίπου

Μισή κούπα τριμένο σκληρό τυρί

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

Directions

1Σε ένα στρόγγυλο πήλινο βάζουμε μέσα την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη τις 2 ντομάτες σε μικρά κομμάτια την φέτα τυρί το τριμένο σκληρό τυρί το ελαιόλαδο και την ρίγανη.

2Το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.

3Με τα ίδια υλικά τοποθετημένα μέσα σε αλουμινόχαρτο κλεισμένα σαν πουγκί μπορούμε να το βάλουμε στα κάρβουνα να βράσει.

4Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και βγάζουμε απο φωτιά.

5Το σερβίρουμε και στις 2 μεθόδους ζεστό και το ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι για να αναμιχθούν όλα τα υλικά και να γίνουν όλα ένα σώμα ομοιόμορφα πρίν το προσφέρουμε στα πιάτα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend