Μπούτι Χοιρινό στον Φούρνο με Μπύρα και Μουστάρδα • Συνταγή • Masame.gr
masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Μπούτι Χοιρινό στον Φούρνο με Μπύρα και Μουστάρδα

By Nikos Αggis  , , ,   

March 30, 2017

Χοιρινό μπούτι στον φούρνο μια διαφορετική συνταγή για την ημέρα του Πάσχα στο τραπέζι μας με καλεσμένους ή γενικώς σε συκεντρώσεις χαράς και γιορτές

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

2 κιλά χοιρινό μπούτι

20 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα του

8 σελινόριζες κομμένες στα 3

1 λίτρο μπύρα

6 κουταλιές μουστάρδα

1 κουταλιά αλάτι

1 κουταλιά ολόκληρους σπόρους πιπέρι

Directions

1Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε μουστάρδα μπύρα και ένα ποτήρι νερό,

2Παίρνουμε το κρέας το αλατίζουμε καλά και το τρίβουμε με την παλάμη μας να απλωθεί το αλάτι παντού,

3Το αφήνουμε για 1 ώρα να κάτσει έτσι,

4Το βάζουμε σε ένα ταψί και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το μείγμα μπύρας μουστάρδας,

5Ρίχνουμε απο πάνω τους κόκκους του πιπεριού, Στον πάτο βαζουμε τα σκόρδα και τις σελινόριζες,

6Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα στο ταψί γύρω γύρω με προσοχή να μήν πέσει επάνω στο μπούτι,

7Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα,

8Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα μέχρι το κρέας μας να σχηματίσει μια ωραία ροδοξεροψημένη κρούστα,

9Το σερβίρουμε κατευθείαν απο τον φούρνο αχνιστό επάνω σε ένα κομμάτι ξύλο και κόβουμε τα κομμάτια κρέας μπροστά στους καλεσμένους μας είναι πιο εντυπωσιακό.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend