Νηστίσιμες καριόκες τυλιχτές
Νηστίσιμες καριόκες τυλιχτές

Νηστίσιμες καριόκες τυλιχτές

By Eva Tsaltampasi  , ,   

March 31, 2017

Είτε σε τετράγωνο σχήμα είτε σε σχήμα δίσκου, οι νηστίσιμες καριόκες μόλις ξετυλιχτούν από το χαρτί τους, θα σας συναρπάσουν

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 45-50 κομμάτια

Ingredients

1 βιτάμ 250γρ

500γρ ζάχαρη άχνη

400γρ φρυγανιά τριμμένη

1½ ποτήρι χυμό (εγώ προσωπικά προτιμώ έναν ανάμεικτο συσκευασμένο μήλο πορτοκάλι καρότο )

400γρ καρύδια ψιλοκομμένα

1-1½ πακέτο μιράντα τριμμένα

Λίγη κανέλα

3-4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη

Για την επικαλυψη σοκολατας:

500γρ κουβερτουρα

1½ φλυτσανακι καφέ σπορελαιο

Directions

1Χτυπήστε καλά το βιταμ και προσθέστε την άχνη σιγά σιγά.

2Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των μπισκοτων (καμία ιδιαίτερη προτίμηση στη σειρά των υπολοίπων)

3Τέλος προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα προσέχοντας να ζύμη να γίνει όχι πολύ στεγνή,ισα ίσα να μπορεί να πάρει σχήμα και να κόβεται με μαχαίρι χωρίς να χαλάει το σχήμα που θα της δώσετε!

4Πλαστε σε σχήμα κυλίνδρου (όπως θα πλαθατε έναν κορμό) ή τούβλου, κοψτε φέτες τις καριόκες σας και βαλτε πάνω σε λαδοκολλα και μετά στο ψυγείο να κρυωσουν.

5Λιωστε την σοκολάτα μαζί με το σπορελαιο σε μπεν μάρι.

6Όταν είναι κρύα η σοκολάτα και κρύες (σφίγγουν λίγο ακόμη στο ψυγείο) οι καριοκες βουτηξτε κάθε καριοκα στην σοκολάτα κι έπειτα ξαναβαλτε στη λαδοκολλα. Μόλις ολοκληρωθεί η βουτιά ολων των τεμαχίων ξαναβαλτε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολατα.

7Το γλυκό σας είναι έτοιμο! Για να σερβιρετε ατομικά μπορείτε να τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο μία μία!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend