Ντοματόπιτα ανοιχτή σαν πίτσα
Ντοματόπιτα ανοιχτή σαν πίτσα

Ντοματόπιτα ανοιχτή σαν πίτσα

By Vasiliki Iliadi  , , ,   ,

March 18, 2017

Ντοματόπιτα έχουμε συναντήσει στη Σκόπελο πριν από χρόνια. Πεντανόστιμη και εύκολη, μας θύμισε έντονα πίτσα. Είναι ιδανική για την περίοδο νηστείας ή Σαρακοστής.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 8 κομμάτια

Ingredients

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κούπα νερό

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

3-4 ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

Φυτικό κασέρι

ρίγανη

δεντρολίβανο

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τα μυρωδικά.

2Δημιουργουμε στο κέντρο λάκο και ρίχνουμε τη μαργαρίνη.

3Προσθέτουμε το νερό και το ξύδι και ζυμώνουμε μέχρις ότου η ζύμη μας να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.

4Αφήνουμε τη ζύμη μία ώρα να ξεκουραστεί.

5Σε μία κατσαρόλα σιγοβράζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.

6Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί για πίτσα, απλώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας , προσθέτουμε το τριμμένο φυτικό κασέρι και τελειώνουμε με το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.

7Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend