masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Πάβλοβα με φράουλες

By Ioannis Koukos  ,   

March 29, 2017

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 8 κομμάτια

Ingredients

1 κούπα ζάχαρη

4 ασπράδια

500ml φυτική κρέμα

150 γραμμάρια τυρί κρέμα

5 κουταλιές της σούπας άχνη

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού λευκό κρασί

φράουλες για το γαρνίρισμα

Directions

1Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν.

2Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει το μείγμα.

3Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα.

4Πάνω σε λαδόκολλα σχεδιάζουμε ένα κύκλο και με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τον κύκλο με τη μαρέγκα.

5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνό στους 120 βαθμούς για 1,30 ώρα περίπου.

6Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τη μαρέγκα χωρίς να ανοίξουμε τη πόρτα του φούρνου.

7Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί.

8Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη μέχρι να γίνει μία κρέμα και το ενώνουμε με τη σαντιγί.

9Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την πάβλοβα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend