Αγαπημένο ζυμαρικό τον παιδιών που σε συνδυασμό με τον κιμά γίνεται ένα πλούσιο γεύμα.
Prep: 10 mins
Cook: 1 hr 10 mins
Yields: 4
Ingredients
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
400 γρ φρεσκοτριμμένη ντομάτα ή σε κονσέρβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
4 με 5 κόκκους μπαχάρι
1 κύβο βοδινού (κατά προτίμηση του ψυγείου)
500 γρ πένες
3 κουτάλι κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για τον κιμά και λίγο ακόμα για τις πένες
τριμμένη παρμεζάνα
Directions
1Σε υψηλή θερμοκρασία σε μια κατσαρόλα ή σε φαρδύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει το χρώματα του (περίπου 5 με 6 λεπτά) χωρίς να τον παιδεύουμε στο ανακάτεμα και χάσει τα υγρά του.
2Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό έως ότου γυαλίσει (2 λεπτά).
3Σβήνουμε με το κρασί.
4Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το φύλλο δάφνης, τα μπαχάρια και τον κύβο βοδινού. Σκεπάζουμε με το καπάκι, κατεβάζουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι.
515 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας. Ο κιμάς μας δεν θα πρέπει να είναι στεγνός αλλά ζουμερός και η σάλτσα μελωμένη.
6Εν συνέχεια βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Τις σουρώνουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
7Σερβίρουμε τις πένες και από πάνω προσθέτουμε τον κιμά και την τριμμένη παρμεζάνα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπαγκέτι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας. Όσες όμως είστε μανάδες με μικρά παιδιά νομίζω ότι θα καταλάβατε αμέσως γιατί προτίμησα τις πένες.
Ατσαλάκη Ξανθίππη
November 27, 2016
μμμμμμμμμμ