Πέστο αβοκάντο, σάλτσα για ζυμαρικά
Πέστο αβοκάντο, σάλτσα για ζυμαρικά

Πέστο αβοκάντο, σάλτσα για ζυμαρικά

By arvanitis  , , , , ,   

March 21, 2017

Μία εξωτική σάλτσα για μακαρόνια και ζυμαρικά, υγιεινή και ελαφριά, με κύριο συστατικό το αβοκάντο, που θα τη λατρέψετε

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

2 ώριμα αβοκάντο

1/2 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού

1-2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

χοντρό αλάτι

1/3 κούπας ελαιόλαδο

Directions

1Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα ξεφλουδίζουμε.

2Σε ένα πολυκόφτη, βάζουμε το αβοκάντο σε κομματάκια, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε.

3Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

4Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα αυτή τη φορά, έως ότου μας η υφή του γίνει βελούδινη.

Photo Credit: Gimmy Yang Flickr via Compfight cc

00:00

Nutrition Facts

Serving Size135g
Calories354
Sodium8mg
Potassium512mg
Protein2,2g
Sugar0,7g
Total Fat37g
Saturated Fat6,6g
Total Carbohydrates9,5g
Dietary Fiber7g

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend