Πάσχα χωρίς σούβλα, αρνί, κοκορέτσι και γαρδούμπα γίνεται; Συνταγή για παραδοσιακά γαρδουμπάκια να συνοδέψουν τα υπόλοιπα...
Πάσχα χωρίς σούβλα, αρνί, κοκορέτσι και γαρδούμπα γίνεται; Συνταγή για παραδοσιακά γαρδουμπάκια να συνοδέψουν τα υπόλοιπα...

Παραδοσιακά γαρδουμπάκια

By Panagiota Filaktaki  ,   

April 5, 2017

Πάσχα χωρίς σούβλα, αρνί, κοκορέτσι και γαρδούμπα γίνεται; Συνταγή για παραδοσιακά γαρδουμπάκια να συνοδέψουν τα υπόλοιπα...

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 10 γαρδουμπάκια

Ingredients

1 μεγάλη συκωταριά

1 κιλό έντερα

2 αρνίσιες μπόλιες

1 μικρό κρεμμύδι

1/2 ματσάκι μαιντανό

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

χυμό από ένα λεμόνι

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ με νερό και μία κουταλιά ξύδι για να φύγει το αίμα.

2Μετά από ένα τέταρτο, την στραγγίζουμε και την αφήνουμε να μαριναριστεί με τον μαιντανό, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

3Τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για 2 ώρες.

4Τη στραγγίζουμε και πάλι και ανοίγουμε τις μπόλιες.

5Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από τη συκωταριά και την απλώνουμε στη μπόλια, ώστε να κάνουμε ρολάκια.

6Τυλίγουμε κάθε ρολάκι με τα εντεράκια καλά ώστε να μην φαίνεται καθόλου η μπόλια.

7Βάζουμε τα γαρδουμπάκια σε ταψί περιχύνοντάς με το ελαιόλαδο.

8Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στους 180C για 20 λεπτά.

9Ξεσκεπάζουμε, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend