Παστέλι σπιτικό με σουσάμι ή αμύγδαλο ή φυστίκι
Παστέλι σπιτικό με σουσάμι ή αμύγδαλο ή φυστίκι

Παστέλι σπιτικό με σουσάμι ή αμύγδαλο ή φυστίκι

By Vasiliki Iliadi  , , , ,   , ,

March 29, 2017

Το παστέλι είναι ένα γλύκισμα από σουσάμι και μέλι. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο. Οι ρίζες του κρατάνε από την Αρχαία Ελλάδα

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 10 κομμάτια

Ingredients

1 1/2 φλυτζάνι μέλι

2 φλυτζάνια σουσάμι

λίγο σουσαμέλαιο ή σπορέλαιο

Directions

1Βάζουμε το σουσάμι σε ταψί να καβουρδιστεί στον φούρνο 5 με 10 λεπτά.

2Βράζουμε σε κατσαρόλα το μέλι για 3 με 4 λεπτά.

3Όταν δέσει το μέλι ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.

4Το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει.

5Αφήνουμε το παστέλι μας λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Μπορείτε αντί σουσάμι να βάλετε αμύγδαλα ή φυστίκια ή ακόμα και μίξη των καρπών.

Photo Credit: Neli S. Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend