Εννοείται πως τραπέζι της Λαμπρής, χωρίς πασχαλινά κουλουράκια, δε γίνεται! Μία παραδοσιακή συνταγή για τις ημέρες αυτές
Εννοείται πως τραπέζι της Λαμπρής, χωρίς πασχαλινά κουλουράκια, δε γίνεται! Μία παραδοσιακή συνταγή για τις ημέρες αυτές

Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι και μαστίχα

By Panagiota Filaktaki  , ,   ,

April 6, 2017

Εννοείται πως τραπέζι της Λαμπρής, χωρίς πασχαλινά κουλουράκια, δε γίνεται! Μία παραδοσιακή συνταγή για τις ημέρες αυτές

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 60 κουλουράκια

Ingredients

μισό κιλό μαργαρίνη

1 1/2 κιλό αλεύρι

1 και 1/3 της κούπας ζάχαρη

3 αυγά

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/3 της κούπας κονιάκ

μαστίχα Χίου κοπανισμένη

1 βανίλια

ξύσμα πορτοκάλι

Directions

1Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη, να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το χύμο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μαστίχα και τη βανίλια.

3Τέλος, αφού διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ, την προσθέτουμε στη ζύμη μας.

4Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού.

5Ψήνουμε στους 180C για 20 λεπτά.

Photo Credit: cinnamonfeta Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend