Επειδή θα περισσέψουν τσουρέκια το Πάσχα, με λίγα ακόμη υλικά , αξιοποιούμε τα αποθέματα τσουρεκιών που μείνανε σε πασχαλινό προφιτερόλ
Επειδή θα περισσέψουν τσουρέκια το Πάσχα, με λίγα ακόμη υλικά , αξιοποιούμε τα αποθέματα τσουρεκιών που μείνανε σε πασχαλινό προφιτερόλ

Πασχαλινό προφιτερόλ από τσουρέκι

By ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ  ,   

April 5, 2017

Επειδή θα περισσέψουν τσουρέκια το Πάσχα, με λίγα ακόμη υλικά , αξιοποιούμε τα αποθέματα τσουρεκιών που μείνανε σε πασχαλινό προφιτερόλ

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 8 μπολ

Ingredients

1 τσουρέκι

Για τη σως

350 γρ. κουβερτούρα

500 ml φρέσκο γάλα

3 κ. σούπας κορν φλάουρ

½ κούπα ζάχαρη

3 κ. σούπας κακάο

Για την κρεμα

500 ml φρέσκο γάλα

2 κ. σούπας κορν φλάουρ

3 κρόκους αυγών

1 κούπα ζάχαρη

1 πρέζα βανίλια σκόνη

1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

2 σφηνάκια Αμαρέττο

Directions

1Αφαιρούμε από το τσουρέκι τη φλούδα του και το κόβουμε σε χοντρά κυβάκια. Τα κρατάμε σκεπασμένα με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1Kρατάμε στην άκρη ½ κούπα γάλα και βράζουμε το υπόλοιπο μαζί με τη ζάχαρη.

2Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα που κρατήσαμε και ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και τη βανίλια.

3Προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους στο βραστό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να δέσει η κρέμα.

4Ψήνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και τα αλέθουμε στο multi. Τα ανακατεύουμε με την κρέμα (αφού κρυώσει) και προσθέτουμε το Αμαρέττο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ

1Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο και και το δένουμε με το κορν φλάουρ αραιωμένο σε λίγο γάλα.

2Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη ρίχνουμε στο καυτό μείγμα, εκτός φωτιάς.

3Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ώστε να έχουμε μια παχύρρευστη σως σοκολάτας.

4Βάζουμε τα κομματάκια του τσουρεκιού σε ποτήρια σε στρώσεις, εναλλάξ με την κρέμα αμυγδάλου. Περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας και γαρνίρουμε εάν θέλουμε με λίγη σαντιγύ και φρούτα (φράουλα, μπανάνα).

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend