Πατσαβουρόπιτα γλυκιά από το Πάπιγκο
Πατσαβουρόπιτα γλυκιά από το Πάπιγκο

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά από το Πάπιγκο

By ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥ  , , ,   ,

March 29, 2017

Η γλυκιά πατσαβουρόπιτα είναι μια πολύ παλιά συνταγή από το Πάπιγκο της Ηπείρου που μετά την overdose κρεατοφαγία θα εκτιμηθεί και θα τιμηθεί δεόντως.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 20 μικρά κομμάτια

Ingredients

Γεμιση

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 γιαούρτι στραγγιστό

1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ζάχαρη

1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ηλιέλαιο

2 βανίλιες

1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

λίγο βιτάμ λιωμένο

Σιροπι

2 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 ξυλάκι κανέλας

Directions

1Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Βουτυρώνω ένα ταψί με βιτάμ.

2Βάζω ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνω δύο κουταλιές γέμιση. Σουρώνω το φύλλο στην άκρη του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ στο ταψί όλα τα φύλλα και όλη την γέμιση, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.

3Ρίχνω λίγο ηλιέλαιο από πάνω και βάζω το γλύκισμα στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

4Σε κατσαρόλα βάζω τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για λίγα λεπτά.

5Όταν ψηθεί το γλυκό το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το σιρόπι χλιαρό πάνω του σιγά σιγά με μία κουτάλα. Όταν σερβίρω αν θέλω πασπαλίζω με λίγη τριμμένη κανέλα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend