Πουτίγκα, ένα πάρα πολύ εύκολο επιδόρπιο, από αυτά που λέμε "το κάνουμε και με κλειστά τα μάτια". Ακόμα και για νέους στην κουζίνα!
Πουτίγκα, ένα πάρα πολύ εύκολο επιδόρπιο, από αυτά που λέμε "το κάνουμε και με κλειστά τα μάτια". Ακόμα και για νέους στην κουζίνα!

Πουτίγκα, ένα πάρα πολύ εύκολο επιδόρπιο

By Pandora Nikolaidou  ,   

April 5, 2017

Πουτίγκα, ένα πάρα πολύ εύκολο επιδόρπιο, από αυτά που λέμε "το κάνουμε και με κλειστά τα μάτια". Ακόμα και για νέους στην κουζίνα!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 1 hr 10 mins

Ingredients

8 αυγά

8 κ.σ καρύδια

8κ.σ ζάχαρη

8κ.σ παξιμάδι

1 μπεηκιν

Για το σιροπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

Directions

1Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα παξιμάδια, τα καρύδια (τριμμένα), το μπεηκιν, τα ασπράδια αυγου (μαρέγκα)

2Αφου γίνει το μείγμα το αδειάζουμε σε μικρό ταψί ή φόρμα.

3Το τοποθετουμε σε προθερμασμένο φουρνο (180 βαθμοί) μέχρι να ψηθουν (περίπου 1 ώρα).

4Αφού ψηθεί και κρυώσει ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι (σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη)

Photo Credit: photographer695 Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend