Ρεβίθια Μεγάλης Εβδομάδας Αγιωρείτικα
Ρεβίθια Μεγάλης Εβδομάδας Αγιωρείτικα

Ρεβίθια Μεγάλης Εβδομάδας Αγιωρείτικα

By Nikos Αggis  , , , ,   

March 29, 2017

Μία λιτή αλάδωτη συνταγή για την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου. Ρεβίθια στο πήλινο από συνταγή των μοναστηριών του Αγίου Όρους

  • Prep: 12 hrs
  • Cook: 8 hrs
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1/2 κιλού ρεβίθια.

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες.

1 κουταλάκι κόκκους πιπέρι.

1 κουταλιά αλεύρι.

1 κουταλάκι αλάτι.

2 σκελίδες σκόρδο.

Χυμός λεμονιού

Directions

1Αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν όλη την νύχτα σε νερό με μία κουταλιά αλάτι.

2Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πήλινο γιουβέτσι.

3Πασπαλίζουμε το αλεύρι με αυτά και τα ανακατεύουμε.

4Βάζουμε τα κρεμμύδια σε νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα.

5Τα στραγγίζουμε και τα στίβουμε λίγο.

6Τα ρίχνουμε μαζί με το πιπέρι και το σκόρδο στο γιουβέτσι και ανακατεύουμε με τα ρεβίθια.

7Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν.

8Κλείνουμε το γιουβέτσι με το καπάκι του σφραγίζοντας το γύρω γύρω στο χείλος με ζυμάρι και το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς.

9Αφήνουμε τα ρεβίθια όλη νύχτα στον φούρνο.

10Όταν τα βγάλουμε τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

11Τρώγονται και ζεστά και κρύα ανάλογα τα γούστα.

Photo Credit: Chantelle D'mello Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend