Ρεβιθοκεφτέδες αφράτοι • Συνταγή • Masame.gr
Ρεβιθοκεφτέδες αφράτοι
Ρεβιθοκεφτέδες αφράτοι

Ρεβιθοκεφτέδες αφράτοι

By Ioannis Koukos  , , , ,   

March 20, 2017

Οι ρεβιθοκεφτέδες (αγγλιστί Φαλάφελ) είναι ένας απίστευτα νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψεις τα ρεβίθια ειδικά αν έχουν περισσέψει από προηγούμενη ημέρα.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 1/2 φλυτζάνια ρεβίθια

1 ματσάκι μαιντανό

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

αλάτι

πιπέρι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Directions

1Άφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε αρκετό νερό.

2Τα βράζουμε 1 1/2 ώρα και τα στραγγίζουμε.

3Σε πολυμίξερ χτυπάμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαιντανό, το κύμινο, το άλατι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.

4Πλάθουμε σε μπαλάκια και βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για μία ώρα.

5Τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε καυτό σπορέλαιο.

6Μόλις ψηθούν τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει την περίσσεια του λαδιού.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend