Ρεβιθόρυζο με σπανάκι και σταφίδες αλάδωτο • Συνταγή • Masame.gr
Ρεβιθόρυζο με σπανάκι και σταφίδες αλάδωτο
Ρεβιθόρυζο με σπανάκι και σταφίδες αλάδωτο

Ρεβιθόρυζο με σπανάκι και σταφίδες αλάδωτο

By arvanitis  , , ,

August 1, 2016

Μια μοναστηριακή συνταγή που συναντά τις γεύσεις της ανατολής!

  • Prep: 12 hrs 30 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 8 μερίδες

Ingredients

300 γρ ρεβίθια

1 κουταλιά της σούπας σόδα

250 γρ ρύζι μακρύκοκκο (ή μπασμάτι ή όποιο άλλο θέλετε)

1 κουταλάκι του γλυκού κάρι

3 στήμονες σαφράν

10 φύλλα σπανάκι

1 τριμμένο καρότο

2-3 κουταλιές της σούπας σταφίδες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο (ή κοπανισμένο) κόλιαντρο

χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Directions

ΡΕΒΙΘΙΑ

1Από την προηγούμενη ημέρα, βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη σόδα και τα αφήνουμε 8-12 ώρες να φουσκώσουν.

2Το πρωί, βγάζουμε το νερό, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό ώστε να τα σκεπάζει. Βάζουμε την κουζίνα σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει ο αφρός. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε για μία με μιάμιση ώρα να βράσουν (ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε).

3Όταν τελειώσουμε, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΡΥΖΙ

1Φτιάχνουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ρίχνουμε μαζί το σαφράν. Όταν τελειώσει ο βρασμός, ρίχνουμε και το κάρι και ανακατεύουμε καλά.

ΣΠΑΝΑΚΙ

1Θα ζεματίσουμε το σπανάκι. Κόβουμε τα φύλλα σε μικρότερα και τα τοποθετούμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, στραγγίζουμε και ρίχνουμε το σπανάκι.

2Το αφήνουμε για 10 -20 δευτερόλεπτα και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, βάζοντάς το πάλι στο παγωμένο νερό.

ΤΕΛΕΙΩΜΑ

1Σε ένα μπολ αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά τις σταφίδες με το χυμό λεμονιού.

2Ανακατεύουμε τα κρύα πια ρεβίθια με το ρύζι, το σπανάκι, τις σταφίδες, το καρότο, την πάπρικα, το κύμινο και τον κόλιαντρο και αλατοπιπερώνουμε.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 9, 2016

ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΡΕΒΥΘΙΑ,ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΛΑΡΕΨΕΤΕ!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend