Ριζόπιτα με φύλλα κρούστας (πίτα με ρύζι)
Ριζόπιτα με φύλλα κρούστας (πίτα με ρύζι)

Ριζόπιτα με φύλλα κρούστας (πίτα με ρύζι)

By Vasiliki Iliadi  , ,   

March 30, 2017

Η ριζόπιτα με φύλλα κρούστας, γνωστή σε μερικούς ώς πίτα με ρύζι, είναι ένα τέλειο επιδόρπιο σε περίοδο αποτοξίνωσης από το κρέας

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 16 κομμάτια

Ingredients

1 πακέτο φύλλα κρούστας

μισή κούπα βιτάμ

1 κούπα ρύζι

1 κούπα καρύδια

1 βανίλια

1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο

1 πρέζα αλάτι

-Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι

Directions

1Βράζουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

2Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το κανελογαρύφαλλο, το καρύδι, τη βανίλια και το αλάτι και αναμειγνύουμε.

3Σε ένα ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα, κράταμε στο πλάι 4 φύλλα για επάνω και στρώνουμε εναλάξ ταυπόλοιπα φύλλα, με τον εξής τρόπο, φύλλο- γέμιση, φύλλο- γέμιση.

4Καλό θα είναι τα φύλλα μας να είναι λίγο σουρωτά (το ταψί μας όχι πολύ μεγάλο).

5Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

6Όσο ψήνεται η πίτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

7Σιροπιάζουμε χλυαρή πίτα κρύο σιρόπι.

8Αφήνουμε μία ώρα να ρουφήξει το σιρόπι η πίτα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend