Απλή συνταγή σε δύο παραλλαγές, νόστιμη και τόσο εύκολη που για απόδειξη σας λέω πως τα έφτιαξε ο μικρός μου γιος!
Prep: 10 mins
Cook: 30 mins
Yields: 15-20 κομμάτια
Ingredients
2 φύλλα σφολιάτας (καλύτερα φρέσκα)
3/4 πακέτου σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (ή γάλακτος)
5-6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Directions
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
ΡΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1Απλώνουμε στον πάγκο το ένα φύλλο σφολιάτας.
2Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας διάσπαρτα.
3Τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο όσο πιο σφιχτά μπορούμε.
4Κόβουμε σε ροδέλες (περίπου σε πάχος 2 εκατοστών) και τα απλώνουμε με απόσταση σε ταψί που έχουμε προηγουμένως απλώσει μία λαδόκολλα.
5Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
1Απλώνουμε στον πάγκο το άλλο φύλλο σφολιάτας.
2Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη διάσπαρτα και πασπαλίζουμε και με την κανέλα.
3Τυλίγουμε τη μία άκρη του φύλλου σε ρολό μέχρι το μέσο.
4Τυλίγουμε την άλλη άκρη του φύλλου σε ρολό μέχρι το μέσο (θα είναι σα να έχουμε δύο κολλημένα ρολά).
5Κόβουμε σε ροδέλες (περίπου σε πάχος 2 εκατοστών) και τα απλώνουμε με απόσταση σε ταψί που έχουμε προηγουμένως απλώσει μία λαδόκολλα.
6Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αντί για σταγόνες σοκολάτας, μπορείτε να απλώσετε άλειμμα φουντουκιού.
Μπορείτε να προσθέσετε στα ρολά μία χούφτα σταφίδες ή ξηρούς καρπούς (χοντροκομμένους) της αρεσκείας σας!
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
September 3, 2016
προτιμω την εκδοχη της κανελας