Σάντουιτς στο τηγάνι (της λιγούρας) • Συνταγή • Masame.gr
Σάντουιτς στο τηγάνι (της λιγούρας)
Σάντουιτς στο τηγάνι (της λιγούρας)

Σάντουιτς στο τηγάνι (της λιγούρας)

By arvanitis  ,   

July 5, 2016

Ένα σαντουιτσάκι πεντανόστιμο, ό,τι πρέπει για τη λιγούρα...

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 1 τοστ

Ingredients

2 φέτες τοστ (μπορείτε και από κανονικό ψωμί)

1 φύλλο μαρουλιού τύπου iceberg (κομμένο)

2 φέτες τυρί τοστ (τρικαλινό, γκούντα κλπ)

1/4 ξερό κρεμμύδι κομμένο φέτες

2 φέτες μπέικον

μαγιονέζα

2 λεπτές φέτες ντομάτα

λίγη ζάχαρη

πιπέρι

αλάτι ή τριμμένο κεφαλοτύρι

βούτυρο

Directions

1Κόβουμε τις φέτες του μπέικον στα δύο και τις τηγανίζουμε ελαφρώς σε τηγάνι που έχουμε ρίξει λίγο βούτυρο. Τις γυρίζουμε και τις βγάζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα.

2Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και λίγη ζάχαρη και τα βγάζουμε μόλις ξανθύνουν.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

1Βάζουμε τη μία φέτα του τοστ και αλείφουμε με μαγιονέζα.

2Απλώνουμε τη μία φέτα του τυριού.

3Μετά απλώνουμε το μαρούλι.

4Βάζουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια.

5Επάνω σε όλα βάζουμε τις φέτες της ντομάτας και ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι (ή κεφαλοτύρι για περισσότερη γεύση)

6Τελειώνουμε με την άλλη φέτα τυριού και το ψωμί.

7Στο τηγάνι, βγάζουμε το λάδι που έχει περισσέψει από πριν και ρίχνουμε λίγο ακόμα βούτυρο. Βάζουμε το τοστ, το αφήνουμε για 2 δευτερόλεπτα και το γυρίζουμε. Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

September 3, 2016

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend